http://www.zoofirma.ru/

photo 2023 05 26 18 54 34Краєзнавчий музей — місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів, що пішли, наповнює тебе.

Тут можна годинами розглядати дивовижні експонати, а можна просто мріяти, уявляючи себе то скіфом, то трипільцем, то бійцем, що сьогодні захищає наші землі від російських окупантів, чи то поринути у світ природи і насолоджуватися її красою.

      Ліцеїсти 5-А та 5-Г класів відвідали Кіровоградський обласний краєзнавчий музей. На першому поверсі учнів зустріли екскурсоводи і провели в перший зал. Відвідувачі відразу поринули в атмосферу давнини. Учням розповіли про те, як жили давні люди, які мешкали у наших краях.

     Екскурсія залами продовжувалась. Учні загалом відвідали досить багато залів та познайомились з сотнями експонатів.

 Проходячи повз кожну з них можна побачити як удосконалювалася людина, її винаходи, спосіб життя та культурне надбання. З великим інтересом  учні розглядали  відділ "Війна! за нашу державу, гідність та незламність українського народу". Тут можна побачити те, до чого, здається, не повинне було прагнути людство: знаряддя, призначені для масового вбивства.

   Дуже здивували зали пов'язані з природою нашого краю, глядачі познайомилися з безліччю видами рослин та тварин Кіровоградщини.

      Похід в музей не залишив байдужим нікого. Кожен з відвідувачів осягнув силу пам'яті. Похід до музею сприяв завершенню вивчення курсу  «Досліджуємо історію і суспільство» в цьому навчальному році та  зародженню нового курсу під назвою "Цінуй минуле. Пам'ять - цінна річ, тому бережімо».